MinibIEP


Gratis lenen of ruilen

Neem een boek, en zet er een ander boek voor terug, of leen een boek, en zet het na het lezen weer terug.

Minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Leen niet alleen boeken, maar ruil er ook af en toe eentje. Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten van lezen en verstoffen boeken niet achterin de kast.

Wat is een Minibieb
Een Minibieb leent boeken uit aan mensen in de buurt of bezoekers van die plaats. Het gaat er om dat je met elkaar een plek beheert waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus.

Ontstaan
Steeds meer instellingen hebben last van de crisis of er wordt om andere redenen bezuinigd. Zo verdwijnen er steeds meer bibliotheken of moeten boekwinkels hun deuren sluiten. Tegelijkertijd zijn er steeds meer initiatieven van burgers voor elkaar. Samen een auto delen, planten ruilen, tegen een kleine vergoeding koken voor een ander en noem maar op. Minibieb sluit aan bij deze beweging. Wat is er mooier dan met elkaar in een buurt, bij een vereniging of bedrijf boeken te delen. Vaak staan ze in de kast nadat je ze gelezen hebt, maar met Minibieb kun je er iemand anders blij mee maken.
En wie weet kom jij ook weer een mooie verrassing tegen in de Minibieb.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Minibieb.

 

Contact

Kempweg 24
5801 VS Venray

T 06-44972664
E info@iep-kunstenkoffie.nl